четвъртък, 25 декември 2008 г.

"Night of fading stars and a legacy of clouds"


Мира е Богиня! Или поне максимално близо до представата ми за божествено създание. Ако Ladytron наистина подгряват Depeche Mode в София вероятността да изляза жива от концерта почти се изпарява. Но поне ще умра щастлива жена.

Аман


Проклети празници. Почвиката е чудесна, само ако не се налагаше да се празнува, за да се почива. Пфу.

четвъртък, 11 декември 2008 г.

Замислянки


Внезапно забелязах, че българската дума "кошер" звучи точно като английското прознасяне на думата за правилно приготвена еврейска храна "kosher" (на български тази дума се произнася с "а", кАшер, не знам кое е по-вярно).

Странно ми се стори, понеже напоследък се натъквам на всякакви такива дребни и уж незначителни съвпадения и ми е все по-трудно да реша, кое е съвпадение и кое си има нещо общо, някаква свързваща нишка.
Интересен пример за глупавите дребни съвпадения е, когато например слушам Blackout на The Whip и внезапно токът спре в целия квартал. Или, когато си купя от книжарницата "Книга на въображаемите същества" на Борхес и един калейдоскоп, а като отворя книгата, в предговора й авторът говори, как се надява хората да възприемат книгата му, като един вид калейдоскоп на въображаемото.
Нали ви казвам, дребности такива някакви.

четвъртък, 4 декември 2008 г.

The Underground King


По-точно кралят се е разположил в подлеза срещу Централна гара в Русе. Трябва да призная, че е доста впечатляващ. А ако е късно, тъмно и си сам, може направо да ти изкара акъла.
Съжалявам, че не мога да посоча автора, но е свършил страхотна работа.





Орлово гнездо

Желаещи да си осиновят орел? ;)