вторник, 22 април 2008 г.

Модни престъпления

Едно от най-големите престъпления на съвременната ни модна индустрия, а и като цяло, е налагането на ниско изрязаните талии. А основни жертви на това престъпление са дамите от моята телесна категория, която аз ласкаво определям като "приятно изобилни".
Сигурно сте попадали на такава гледка - млада (на години или по дух) дама, която е избрала за свое одеяние дреха, очевидно поне два номера по-малка от нужното, а злополучната ниско изрязана талия я е прицвъкнала, така че прилича на стиснат по средата балон. Най-кошмарното в тази гледка са преливащите над тая цвъчка телеса с вид на превтасало тесто. Зимно време плътта поне е покрита с боди, което прикрива естесвените декорации от типа на стрии и целулит, но през пролетта и лятото - майко мила, нищо не стои между света и тези разплути женски отрязъци.
Ако не друго, поне искрено се възхищавам на тези момичета и жени за желязното самочувствие и за липсата на каквито и да било комплекси, но все повече ми се струва, че освен комплекси им липсват и огледала. Защо бе, момичета, защо си причинявате такова зло!?
При това брутално убитата естетика далеч не е най-големия проблем в случая. Най-големият проблем се случва на бъбреците и особено на специфично женските органи в специфично женската коремна кухина. Моя приятелка наскоро ми разказа, че като ходела да си прибира детето от детска градина, забелязала, че една от майките, с които се засичали обикновено, спряла да се появява. Вместо това бабата идвала да прибере детето. Приятелката ми попитала и бабата й обяснила, че заради тия изрязани талии дето ги носи, майката на детенцето е жестоко настинала. Дотолкова, че всеки възможен женски орган се възпалил, коремната й кухина била пълна с гной и като резултат, хирурзите са й изрязали де що женско са намерили в корема - матка, яйчници, тръби - всичко!
Не знам за вас, ама аз докато го слушах това почти физическа болка усетих. Та да попитам пак - защо бе,мили дами, защо ви е да си причинявате нещо, което не ви разкрасява, но как само може да ви разболее. Не разбирам и туйто.

Няма коментари: