сряда, 1 април 2009 г.

На тъмно


Интересно как всички кампании за намаляване консумацията на енергия, всички Часове на земята и екологично-ангажирани призиви излъчвани по всевъзможни телевизии винаги настояват да си изключим лампите. Как пък веднъж не споменаха, че е добре и телевизорите да си спрем.


2 коментара:

Михаил Костов каза...

Сигурен съм, че ако се замислиш ще се сетиш и сама, но за да спестя време ще ти обясня. Ако кажат: "Изключете си телевизорите" и всички хора ги послушат, после как ще им кажат пак да си ги включат? Невъзможно е. Те по-умни хора от нас са го измислили - казват "Гасете лампите" и то се подразбира "и телевизорите", обаче в тъмното все някой ще се пребие, ще си счупи ръката. И преди да тръгне към болницата ще пусне телевизора, за да чуе прогнозата за времето и тогава ще разбере, че вече хората могат да си пуснат телевизорите. Така от уста на уста, мълвата ще стигне до всички. Както казах, по-умни хора от нас са го измислили.

Дени каза...

Аз затова си държа свещи и кибрити на ключови позиции - ако внезапно остана на тъмно, да не се стига до поторшени крайници. Друг е въпросът, че когато наистина се случи да спре токът, аз, по всички закони за всемирната гадост, се оказвам на равно разстояние от всички ключови места, пътят ми до тях е препречен от всякакви обекти и, за да е още по-вълнуващо, котката ми се мотае в краката и следи да не стигна до целта невредима. Въздъх.